vivo ergo

Kantoor

Werken op kantoor brengt meer fysieke belasting mee dan wordt verwacht. Steeds meer handelingen worden uitgevoerd met enkel het toetsenbord of de muis. Medewerkers zitten vaak lange tijd achtereen op hun werkplek. De werkdruk en inhoud van de werkzaamheden maken dat medewerkers weinig meer van hun plek afkomen. Een nieuwe medewerker neemt plaats op een stoel van een vorige werknemer en gaat zo aan het werk. Uw medewerkers passen hun lichaam aan hun werkplek aan in plaats van andersom.

Ter preventie van klachten worden de bedrijfsergotherapeuten ingeschakeld bij nieuwe medewerkers. Een werkplek instellen en de medewerkers bewust maken van gezond gedrag is gespecialiseerd maatwerk. Uw medewerkers leren zelf invloed te hebben op gezond gedrag.

Onze bedrijfsergotherapeuten onderzoeken de werkplekken en creëren een werkplek die zich geheel aansluit op de specifieke kenmerken van de medewerkers. Uw medewerkers worden begeleidt bij de instelling van hun werkplek, gezond werkgedrag wordt gestimuleerd en medewerkers worden bewust gemaakt van hun eigen verantwoordelijkheid ten aanzien van de klachten.

De bedrijfsergotherapeut is gespecialiseerd in de aanpak van hardnekkige fysieke klachten en het begeleiding van de medewerkers. Hierbij worden naast het werk ook invloeden buiten de werkzaamheden behandeld .

Concreet

Werkplekonderzoek voor medewerkers met fysieke klachten;

Begeleiding en behandeling van medewerkers met fysieke klachten;

Groepstrainingen / workshops "werkplek instellen";
Werkplekadvies en begeleiding van nieuwe en huidige medewerkers;
Ergonomisch advies voor nieuwe en bestaande werkplekken.

Mail ons uw vraag!